Contact

Zo kun je ons bereiken:

Internet
Als we in een haven of in ieder geval in de buurt van land zijn, kun je ons gewoon via internet bereiken. Dit zal in Europa nog prima gaan. Daarbuiten is het afwachten of er voldoende toegang tot internet is. We zullen wel af en toe een internetcafé of hotel op moeten zoeken als we buiten de EU zijn.

  • per e-mail op sy.kobbe@gmail.com en ook onze persoonlijke mailadressen zijn gewoon bereikbaar.
  • per WhatsApp op onze eigen telefoonnummers. Omdat deze site openbaar is, zetten we de nummers hier niet neer. Wil je ons bellen of Appen en heb je ons nummer niet, mail dan eerst even.
  • Skype hebben we ook. Wil je skypen, mail dan eerst even voor een date. Anders lopen we elkaar misschien mis.

Bellen en sms’en

  • Zolang we in de EU varen, bellen we met onze eigen telefoonabonnementen en zijn we ook gewoon te bellen binnen de bundel. Een aantal landen in de Carieb zijn Frans of Brits en als we daar zijn, kunnen we dus gewoon met ons eigen nummer bellen en gebeld worden zonder extra kosten.
  • In andere landen zoals Suriname gaat het anders. Daar kopen we na aankomst een lokaal SIM kaartje en stoppen dat in onze telefoon. Als we je bellen, is dat dus met een vreemd nummer. Als je ons wil bellen, moet dat dus op dat vreemde nummer. Bel je dus ons op onze eigen nummers en klinkt dat raar? mail dan eerst of we misschien zo’n tijdelijk lokaal nummer hebben.

Satelliettelefoon

We hebben een Iridium satelliettelefoon aan boord. Alleen als we de echte grote oversteken maken, activeren we deze telefoon door er een prepaid kaart voor te kopen of er een tijdelijk abonnement voor te nemen.

Met die Iridium kunnen we via de satellieten bellen en internetten. Zo kunnen we bij nood hulp inroepen en bij hele belangrijke gevallen door het thuisfront gebeld worden. Ook kunnen we weerkaarten binnen halen om onze koers te bepalen en we kunnen nieuwe berichten op onze website zetten.